tiistai 20. helmikuuta 2018

Naistenpäivänä 8.3. taiteen lukupiirissä "uusi" Ellen :)

Kylläpä nyt Ellenin (Thesleff) faneja hemmotellaan! Pirkko Soinisen viikko sitten ilmestynyt uutuuskirja Ellen on jo toinen maalarin elämää tarinoiva romaani, heti syksyllä ilmestyneen Kati Tervon Iltalaulajan jälkeen. Taiteen lukupiiri lopettelee juuri sopivasti Iltalaulajan torstaina 22.2. pitää talvilomaviikon ja sen jälkeen to 8.3. klo 16 aloittaa Soinisen Ellenin ääneenluku-urakan. Tervetuloa kuuntelemaan!

Firenze, Italia.
Soinisen Ellen on tarkkaan rajattu kertomus totta ja tarua johdatellen lukijan Thesleffin kuvitteellisen Firenze-päiväkirjan sivuille. Romaanin rakenne muistuttaakin Finlandia-palkitun Jukka Viikilän esikoisromaania Akvarelleja Engelin kaupungista (2016), joka yhdistää onnistuneesti faktaa ja fiktiota.

Pirkko Soininen: Ellen - Ellen Thesleffin
fiktiivinen Firenzen-päiväkirja.
WSOY, 2018
"Firenze on Ellen Thesleffille enemmän kuin pelkkä kaupunki. Se on ystävä ja rakastettu 45 vuoden ajan.

Ellen on romaani, joka koostuu fiktiivisistä päiväkirjamerkinnöistä. Ne ovat kuin siveltimenvetoja, jotka piirtävät särmikkään muotokuvan rohkeasta, itsenäisestä naisesta ja ajan taidepiireistä. Firenzessä Ellen lumoutuu vanhojen mestareiden töistä ja maalaa aamusta iltaan. Perheenjäsenet ja taiteilijaystävät vierailevat kaupungissa tiheään ja kiihkeä suhde englantilaiseen teatteritaiteilijaan Gordon Craigiin järisyttää tunteita. Silti mikään ei voi horjuttaa tärkeintä - intohimoa maalaamiseen."

Pirkko Soininen (s.1969) on turkulainen toimittaja ja kirjailija, joka voitti Runo-Kaarinan esikoisteoksellaan Murretut päivät (2013). Sittemmin hän on julkaissut mm. romaanin Nainen parvekkeella (2016) yhdessä Eppu Nuotion kanssa.


Taiteen lukupiiri kokoontuu taidemuseolla to 8.3. / 15.3. / 22.3. / 29.3. / 5.4. / 12.4. klo 16-17, vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti