tiistai 13. helmikuuta 2018

Kalevalan päivän juhlintaa taidemuseolla 28.2.

Ensimmäisen kerran Äänekosken taidemuseon olemassaolon ja toiminnan aikana juhlimme avoimin ovin Kalevalan päivää 28.2. klo 17-19. Juhlinta liittyy kiinteästi talven näyttelyymme Marjatta ja Puolukka, joka esittelee Iro Kivi -taiteilijanimellä työskentelevän suolahtelaislähtöisen Tanja Kivilahden (s.1970) suurikokoisia ja värikylläisiä maalauksia.


Näyttelyn nimi Marjatta ja Puolukka viittaa Kalevalan viimeiseen runoon, jossa Marjatta tulee raskaaksi puolukasta ja synnyttää Karjalan kuninkaan. Taiteilija kertoo maalaustensa syntyneen materialismin ja henkisyyden ristipaineessa, ajassa, jolloin kaikkea on yllin kyllin ja henkisyyttä harjoitetaan mm. urheilemalla. Kalevalassa Marjatta edustaa uuden ajan ihmistä, joka valitsee tiekseen henkisyyden harjoittamisen, joka kyseenalaistetaan.


Mihin nykyajan Marjatta pyrkii meditaatiolla, joogalla, alati vaihtuvilla ruokavalioilla ja taiteella? Puhdasta elämää on etsitty vuosituhannet, mutta miten Marjatta istuu tähän maailmaan, jossa
paratiisin puu edustaa radioaktiivisuuden uhkaa ja Kalevalan Sampo on materiaa sylkevä kone? Näihin kysymyksiin saattaa löytää vastauksen Kivilahden esitellessä näyttelyyn valikoidut teokset ja teosten syvemmät merkitykset ja tarkoitusperät. Illan aikana tutustutaan myös Kalevalan Marjatta-runoon. Kahvitarjoilu, vapaa pääsy, Kuhnamontie 1, Äänekoski. Lämpimästi tervetuloa!


Taidemuseolla juhlitaan Kalevalan päivää 28.2. Lämpimästi tervetuloa! Kuva Merja Kähkönen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti