tiistai 29. tammikuuta 2013

Avajaisten jälkimainingeissa

Taidemuseolla avautui viime viikolla batikkitaiteilija Sirpa Hasan kiinalaisia unia - 20-vuotisjuhlanäyttely. Alkuviikko näyttelyn rakentamisessa menikin meikäläisellä värikylvyssä, sillä Sirpan batikit ovat värejä. Niistä huokuu energiaa ja voimaa niin, että tuntuu kuin olisi uudestisyntynyt.

Avajaisyleisö oli batikeista yhtä lailla ihastuksissaan kuin me museoammattilaisetkin. Vaihtuvissa näyttelyissä on esillä 33 batikkityötä, osa varhaistuotantoa 1990-luvulta, osa vuoden 2012 satoa, osa siltä ja väliltä. Aiheet kumpuavat arkipäivän tapahtumista, batikkitaiteilijan ajopeleistä (rättisitikat ja IC-moottoripyörä), kotipihaan ilmestyneistä villieläimistä, omista lemmikkieläimistä (kanat, lampaat, koirat ja kissat), ja sitten vähän abstraktimmista aiheista kuten mm. ajasta, unelmista ja unista.

Batikkinäyttelyllä museo jatkaa virallista käytäntöään, jonka mukaan paikallistaide eri muodoissaan on ensisijainen esittelyn kohde. Sirpa Hasa on syntynyt Suolahdessa, asuu tätä nykyä Konnevedellä, opettaa Äänekosken kansalaisopiston alaisuudessa toimivassa Kukkulan kuvataidekoulussa ja toimii aktiivisesti mukana kulttuuri- ja taide-elämässä.

Batikkinäyttely on avoinna 10.3.2013 saakka arkisin ti-to klo 12-15 ja su klo 12-16. Olette lämpimästi tervetulleita! Batikkitaiteilija Sirpa Hasa on paikalla taiteilijatapaamisessa su 10.2. klo 13-15 esitellen batikintekovälineitä ja itse tekniikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti