perjantai 13. maaliskuuta 2020

Taidemuseon kevään päivityksiä - HUOM!! yleisötilaisuudet ja ryhmäopastukset peruttu

HUOM!!
Äänekosken kaupunki on 13.3.2020 tiedottanut, että museon yleisötilaisuudet ja ryhmäopastukset perutaan. 

HUOM!! Eilen maanantaina 16.3.2020 tulleen ohjeistuksen mukaan museot sulkeutuvat keskiviikkona 18.3.2020 näyttelytoiminnan sekä muun palvelun osalta. Tämä tarkoittaa taidemuseon osalta sitä, että Ari Liimataisen näyttely päättyy tänään tiistaina 17.3. klo 15.00 ja kevään näyttely Himmelifantasioita peruuntuu kokonaan. Taiteen lukupiiri ei myöskään kokoonnu enää tämän kevään aikana.

Taiteen lukupiiri on kokoontunut jo kevään aikana uudella teemalla, maaliskuun alusta alkaen olemme tutustuneet kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan Afrikan matkaan, jonka perhe teki vv.1909-1910. Materiaalina ovat olleet taideartikkelit, -kirjat, -kuvat sekä Jan Blomstedtin kirja Unteni Afrikka (2010), joka on kuvaus legendaarisen taidemaalarin sisäisestä Afrikasta, kun taiteilija istuu Afrikan talonsa parvekkeella tyttärensä Kirstin kanssa, joka kuuntelee isäänsä toisella korvallaan.


Taiteen lukupiirin materiaalia. Kuva Marjo Ahola.

Taiteen lukupiiri on kokoontunut torstai-iltapäivisin klo 16-17 taidemuseon kulmakamarissa. Koronavirusepidemia aiheuttaa toki viikottaisen arvioinnin, voimmeko jatkaa tapaamisia. Tarkkailethan siis sen vuoksi Äänekosken taidemuseon facebook-sivuja sekä kaupungin verkkosivuja https://www.aanekoski.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/museot/aanekosken-taidemuseo, jossa tiedotamme asiasta tarpeen mukaan. Lukupiiriin on vapaa pääsy eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista.

Epidemia on tuonut mukanaan epävarmuuden, kuinka mm. ryhmäopastukset hoidetaan. Odotamme kuitenkin melko levollisina, että Ari Liimataisen Maailma päättyy happotorniin -näyttelyn viimeisen viikon kaikki opastukset saadaan hoidettua. Näyttely sulkeutuu sopimuksen mukaisesti sunnuntaina 22.3.2020. Tuolloin ovet ovat toki avoinna vielä klo 12-16, tervetuloa!

Perinteisen kevätnäyttelyn avoinnaoloajat ja yleisötapahtumien järjestelyt ovat vielä lyömättä lukkoon. Oletan kuitenkin, että Sirpa Hasan ja Päivi Pullin Himmelifantasioita -näyttely on esillä vaihtuvissa näyttelytiloissa 26.3.-26.4.2020. Ryhmäopastusten järjestäminen tässä epidemiatilanteessa ei kuitenkaan ole mahdollista. Päivitämme näitäkin tietoja lähempänä näyttelyajankohtaa. Pysykää kuulolla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti