perjantai 10. helmikuuta 2017

Kuvataiteilija Maisa Kivi ja Punahuppuinen Äänekosken taidemuseolla

Maisa Kivi, Punahuppuinen, sekatekniikka 2016
Kuva Pekka Soininen


Kuvataiteilija Maisa Kiven (s.1941) näyttely Arjen enkeleitä - maalauksia ja piirustuksia avautui yleisölle viime sunnuntaina, kynttilänpäivänä 5.2.2017. "Punahuppuinen" valittiin julistekuvaksi näyttävyytensä mutta toisaalta myös herkkyytensä ansiosta.


Maisa Kivi on työskennellyt enkeliteeman parissa jo useamman vuoden ajan, mutta vasta syksyllä 2015 teema lopullisesti konkretisoitui, kun Kivi pääsi syventymään varhaisrenessanssin taiteen enkelihahmoihin Firenzeen suuntautuneella opintomatkallaan, johon sai apurahan Alfred Kordelinin säätiön kaupunkirahastosta (https://kordelin.fi/). Pitkäaikainen unelma toteutui. Mytologia viehätti. Enkeliaiheita alkoi syntyä, myös varhaisrenessanssin väriskaalalla (roosa, celadon, umbra), joka ei välttämättä ollut Kivelle ominaisinta.


Näyttelyssä on esillä kaiken kaikkiaan 32 teosta, joista jokainen tavalla tai toisella ammentaa enkeliteemasta. Näyttelyn erikoisuutena ovat runot, jotka johdattelevat katsojan tilasta ja tunnelmasta toiseen. Esillä olevat tekniikat ovat myös moninaiset; akryyli - cuerda seca - akvarelli - tussi - guassi - öljy - sekatekniikka - lyijykynä - hiili - printti - lasimaali pleksille.


Arjen enkeleitä - maalauksia ja piirustuksia on avoinna 5.2.-19.3.2017, ti-to klo 12-15 sekä su klo 12-16 Äänekosken taidemuseolla (Kuhnamontie 1, Äänekoski). Sisäänpääsy 3/2/0 € tai Museokortilla. Lämpimästi tervetuloa!




1 kommentti:

  1. Huom!! Sunnuntaina 12.3. ensin taiteilijatapaamisessa Maisa Kivi klo 15-16, sitten panelikeskustelussa klo 16-17 pohditaan taiteilija-taiteilijuus -käsiteparin olemusta. Keskustelijoina Maisa Kivi, Emmi-Inkeri Rimpilä, Ari Liimatainen ja Minja Revonkorpi. Tiedossa siis mielenkiintoinen tilaisuus keskustella taiteesta. Vapaa pääsy, tervetuloa!

    VastaaPoista