torstai 5. maaliskuuta 2015

Sata 100 munaa - eikä muuta

Päivi Pulli paikallisista munamaalareista poikkesi aamupäivällä täällä taidemuseolla tuomassa kuvia tulevaa, jo perinteeksi muodostunutta munanäyttelyä varten. Upeita kuvia, joista useimmat päätyvät esille pääsiäisen ajan näyttelyymme. Kysyin näyttelyn nimeä, mihin Päivi vastasi, että tällä kertaa "sata munaa", kun viime vuonna nimenä oli muutama muna :) Jäänkin odottamaan taas kerran jotain erityistä, uusien tekniikoiden esittelyä, uusia raikkaita värejä ja mielenkiintoisia aiheita, joita munamaalarit ovat tuoneet mukanaan viime keväiseltä opintomatkaltaan Unkarin Takácsiin. Perinteisten vahattujen ja värjättyjen munien rinnalla esittäytyvät tällä kertaa siis myös uudella raaputustekniikalla koristellut pääsiäismunat. Raaputustekniikan saloihin munamaalareita johdatti unkarilainen kansantaiteilija, munamaalari Ildikó Bakó. Näyttely on avoinna yleisölle Äänekosken taidemuseolla 17.3.-10.4.2015.


Unkarin oppien mukaista raaputuskoristelua.
Raaputtamalla koristeltuja munia.
Pääsiäisnäyttelymme Sata munaa - Päivi Pulli, Piia Kiviaho, Elina Jurvela, Sirpa Hasa sisältää näyttelyn lisäksi työpajan sunnuntaina 22.3. klo 12-16. Tuolloin taidemuseon auditorion nonstop-työpajassa vahataan ja värjätään munia pääsiäisen ja kevään kunniaksi. Materiaalimaksu on 2€/muna, joka sisältää leimaamattoman kananmunan, värit ja vahat. Huom! erillistä ilmoittautumista työpajaan ei tarvita. Työpajapäivänä näyttelyyn on vapaa pääsy, sydämellisesti tervetuloa :)


Perinteisellä pisanka-tekniikalla värjättyjä ja vahattuja munia.
Sata 100 munaa -näyttely on avoinna 17.3.-10.4.2015 pidennetyin aukioloajoin ti-pe klo 12-15 sekä su klo 12-16, ryhmille sovittaessa myös muina aikoina. Pääsymaksu 3/2 €, tervetuloa!

Riemullista pääsiäisen odotusta toivoo taidemuseon väki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti