perjantai 16. elokuuta 2024

Lomalle lomps!

Tänään olen viimeistä päivää töissä ennen kahden viikon lomajaksoa. Jaksaa... jaksaa...


Heinäkuu ja elokuun alku sujahtivat vauhdilla kulttuuri/taidekävelyitä järjestäessä. Äänekosken keskusta-alueella oli kolmena iltapäivänä kuulijoita mukana nelisenkymmentä, Suolahdessa kahtena iltapäivänä yhtä lailla nelisenkymmentä. Huimia lukuja, olen ollut aivan ällikällä lyöty siitä kiinnostuksesta, mitä kävelyitä kohtaan on osoitettu. Kiitos!

Nyt lomalle jäädessäni uusia kävelyitä on pyörimässä ajatuksissa. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät lähestyvät, aktiivisin tapahtumajakso ajoittuu ajalle 7.9.-15.9. mutta koko syyskuun ajan on mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia vuoden teeman "Reitit ja risteykset, väylät ja verkostot" ympärille. Pysykää siis kuulolla, tarkkailkaa kaupungin tapahtumakalenteria ja/tai taidemuseon verkkosivuja syyskuun alkupuolella, jos vaikka jotain ilmestyisi tarjolle!

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät, European Heritage Days, on Euroopan suurin yleisötapahtumien kokonaisuus. Se tarjoaa miljoonille osallistujille mahdollisuuden tutustua kiinnostavaan kulttuuriympäristöömme. Päiviä vietetään 48 maassa Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta. Tänä vuonna teemana on siis reitit ja risteykset, väylät ja verkostot. Meidän ympäristömme rakentuu eri aikoina syntyneistä reiteistä ja väylistä, jotka kulkevat niin maalla, merellä kuin ilmassa. Onkin hyvä tilaisuus tuoda esille kulttuuriympäristömme moninaiset kohteet, merkitykset ja verkostot.

Mutta sitä ennen toivotan oikein hyvää loppukesää, lempeitä pimeneviä elokuun iltoja, usvaisia taianomaisia aamuhetkiä ja värikylläisiä auringon kultaamia päiviä teille jokaiselle!

PS. Taidemuseon kesänäyttely Risto Toivanen - Taidetta ilman käsiä on avoinna 1.9. saakka ke-pe klo 11-17 sekä la-su klo 11-15. Käykää ihmeessä, jos ette vielä ole sitä tehneet 💗