tiistai 29. maaliskuuta 2016

Slow Art Day - pienesti Äänekosken taidemuseolla la 9.4. klo 12-

Kansainvälinen Slow Art Day -tapahtuma lähestyy ... Hitaasti taidetta -päivällä on hyvin yksinkertainen tehtävä, se pyrkii innostamaan ihmisiä hitaaseen taiteen katsomiseen.


Vuosi sitten 2015 Suomen valokuvataiteen museo osallistui päivään yli 160 muun museon ja gallerian rinnalla, ainoana Suomessa. Vuonna 2016 mukaan ovat virallisesti ilmoittautuneet Helsingistä mm. Ateneumin taidemuseo, Helsingin taidemuseo HAM ja Suomen valokuvataiteen museo, Kokkolasta Keski-Pohjanmaan Kansanopiston Valokuvauskoulutus sekä Turusta Galleria Å. Ensikertalaisina me täällä Äänekosken taidemuseolla otamme tapahtumaan osaa varovaisesti mutta innokkaina. Tavoitteena on keskittyä katsomaan taidetta määrällisesti vähän mutta kestoltaan kauan. Keskimäärin katsoja viettää aikaa taiteen äärellä 15-30 sekuntia per teos. Tavoitteena on keskittyä vain muutamaan teokseen mutta jokaiseen vähintään kymmenen minuutin ajan.


Miten siis?  Katsomme yksin ja yhdessä keskustellen muutamia Emomuna-näyttelyn teoksia. Tekijät itse, Elina Jurvela ja Päivi Pulli, ovat myös paikalla ja kertovat työskentelystään ja ajatuksistaan taiteen tekemisen ja sen kokemisen äärellä. Aloitamme itseoikeutetusti Emomunalta, taidemuseon piha-alueelta, lauantaina 9.4. klo 12. Emomunan tarkastelun jälkeen siirrymme sisätiloihin tutustumaan muutamaan ennalta valittuun teokseen tarkemmin. Kokemusten jakaminen toisten kanssa saattaa tuntua yllättävän haasteelliselta mutta toisaalta se myös energisoi osallistujia. Tapahtumaan on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa! Kesto n. 1,5 tuntia, ei ennakkoilmoittautumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti