sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen 2016 näyttelynä EMOMUNA Sirpa Hasa - Elina Jurvela - Päivi Pulli

Pääsiäinen lähestyy kovaa kyytiä. Siitä merkkinä taidemuseolle on levittäytynyt  munamaalareiden pääsiäisnäyttely Emomuna. Itse Emomuna odottaa vierailijoita taidemuseon piha-alueella, Kuhnamontien ja pihatien risteyksessä. Siellä se ihmetyttää ja toivottavasti myös ihastuttaa kaikkia (ohi)kulkijoita.

Emomunan pystytystä taidemuseon pihassa,
vas. Päivi Pulli, oik. Elina Jurvela
Kuva Pekka Soininen


Näyttelytilassa voi jälleen kerran todeta maalarikolmikon uudistumiskyvyn. Vaikutteita on haettu mm. Kalevalan tarinoista, Anna Wildrosen kierrätysteemoista, Piitu Nykoppin nukketaiteesta ja ihan vaikka mistä ihanasta :)


Päivi Pulli, Häkkikanat, sekatekniikka, 2016
Kuva Pekka Soininen


Elina Jurvela, Tervetuloa peremmälle, sekatekniikka, 2016
Kuva Pekka Soininen


Vierailija voi näyttelyä kiertäessään osallistua ukrainalaisiin pääsiäissunnuntain leikkeihin, tutustua Emomunan ja origamimunan valmistukseen (kuvien ja ohjeiden avulla), selailla esillä olevia mallikirjoja ja nauttia kaikesta näkemästään.


Etualalla Sirpa Hasa, Kanaemo-palapeli, sekatekniikka, 2016
Kuva Pekka Soininen


Ja tiedoksi pisankamunien maalausta harrastaville, että taidemuseolla on näyttelyn ajan (9.3.-9.4.) pieni tarvikemyyntipiste. Pisteessä on saatavilla värejä (15 eri väriä), erikokoisia kistkoja, puikko- ja levyvahaa ym. harrastuksessa tarvittavaa. Valmiita koristeltuja pisankamunia on myös tietysti myynnissä kymmenittäin. Tervetuloa siis sekä itse näyttelyyn (sisäänpääsy 3/2/0€ sekä Museokortilla) että pääsiäisostoksille, ti-pe klo 12-15 ja su klo 12-15. Näyttely jatkuu 9.4.2016 saakka, pitkäperjantaina ja 1. pääsiäissunnuntaina suljettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti