keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Äänekosken taidemuseo kiittää ja kumartaa

Rapiat 45 vuotta sitten, Keski-Suomen läänin taidetoimikunnan toimintakertomuksessa vuodelta 1971 kirjoitettiin mm. seuraavaa:
 
"Kamerataide on saamassa Keski-Suomessa taiteena sille kuuluvan aseman. Sitä ovat edesauttaneet kamerataidetta edustavan jäsenen, opettaja Olavi Porrin, nimittäminen toimikuntaan vuosiksi 1971-1973 sekä toimikunnan myöntämät avustukset kamerataiteelle. Ensimmäisenä maassa perustettiin 23.9. Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston kanssa yhteistyössä maakunnallinen kamerataiteen arkisto Keski-Suomen Kamerataiteen arkisto. Arkistoon on tarkoitus kerätä keskisuomalaisten kamerataiteilijoiden teoksia ja negatiiveja sekä alan kirjallisuutta että esineistöä. Arkiston kokoelmiin lunastettiin ensimmäiset teokset, yhteensä viisitoista Äänekosken - Konginkankaan taidepäivien maakunnallisesta valokuvanäyttelystä ... Kameraseuratoiminta on kertomusvuonna ollut läänin alueella vilkasta. Ohjelmassa on ollut pöytäkilpailuja, kuukausikilpailuja, esitelmiä, näyttelyjä, laboratorioharjoituksia, nuorten ohjaustoimintaa ja kansainvälisiin kilpailuihin osallistumista ... Myös kansainvälisissä kilpailuissa ovat keskisuomalaiset valokuvaajat menestyneet. Tästä on osoituksena mm. Olavi Porrille myönnetty AFIAP-arvo."


Maaliskuussa 2016 Äänekosken taidemuseolla on hieno tilaisuus kiittää kaikkia Kuvankaunis Äänekoski -valokuvanäyttelyssä käyneitä vieraitaan. Eilen tiistaina rikottiin 300 kävijän rajapyykki, ja ulko-ovi on käynyt tänäänkin varsin kiitettävästi. On mieltä lämmittävää huomata, että paikkakuntalaiset ovat ottaneet omakseen esillä olevat kameraotokset Äänekoskea ympäröivistä maisemista. Kaupungin omaan valokuvakilpailuun vuonna 2015 osallistuneet upeat luonnonmaisemat ja kulttuurimaisemat ovat yllättäneet, ihastuttaneet ja hämmästyttäneet kävijöitä, ja palaute on ollut yksinomaan positiivista. Kamerataiteen juhlavuosi on saanut näin erittäin onnistuneen alun. 


Kuvankaunis Äänekoski - poimintoja kaupungin 2015 valokuvakilpailusta, näyttely avoinna vielä huomenna torstaina 3.3. klo 12-15 sekä tulevana sunnuntaina 6.3. klo 12-16. Lämpimästi tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti