keskiviikko 24. tammikuuta 2024

Taiteen lukupiiri lähtökuopissa 2024

Taiteen lukupiiri aloittaa odotetut kokoontumisensa taidemuseon tiloissa jo torstaina 25.1.2024. Tapaamme rauhallisessa ympäristössä iltapäivisin klo 16-17. Tapaamisiin on vapaa pääsy eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Idea on siinä, että tulet kuulolle tuntematta  / lukematta lukuteosta etukäteen. Lukemisen lisäksi tutustumme lukuteokseen liittyvään kuvamateriaaliin sitä mukaa, kun lukeminen edistyy. Mukaan voi tulla silloin, kun itselle sopii.

Vuoden 2024 aloittaa meidän lukupiiriläisiltämme tullut toive tutustua syvällisemmin FT, taidehistorian professori emerita Riitta Konttisen kokoamaan teokseen Taiteilijatoveruutta - Helene Schjerfbeck, Ada Thilén, Helena Westermarck ja Maria Wiik (Kustannusosakeyhtiö Siltala, 2014). Teos on alun perin koottu Hämeenlinnan taidemuseon kesän 2014 näyttelyä varten.

Lukuteoksen lähtökohtana on 1870-luvun Helsinki ja päätepisteenä 1930-luvun Tammisaari. Näiden kaupunkien välillä tapahtuu paljon; matkustetaan, maalataan, eletään kansainvälistä taiteilijaelämää iloineen ja suruineen mm. Pariisissa, Firenzessä ja Bretagnessa.


Olet lämpimästi tervetullut Taiteen lukupiiriin taidemuseolle (Kuhnamontie 1, Äänekoski) torstaisin klo 16-17.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti