torstai 21. joulukuuta 2023

Taidemuseon joulutervehdys

 


Taidemuseon ovet ovat sulkeutuneet jo marraskuun puolella näyttelyiden osalta, tänään torstaina 21.12. olen viimeistä päivää töissä ennen vuosilomaa ja jätän taakseni museon työt ja touhut loppuvuoden ajaksi.

Vuosi on ollut jälleen kiireinen ja yllättävän monivivahteinen. Neljän vaihtuvan näyttelyn kokoaminen on pitänyt henkilökunnan kiireisenä. Taidemuseon näyttelytoiminnan rinnalla on suunniteltu kulttuurihistoriallisen museon perusnäyttelyä esinevalintoineen, luetteloitu lahjoituseriä SIMO-kokoelmanhallintajärjestelmään sekä ohjattu määräaikaisia työntekijöitä ja harjoittelijoita museoammatilliseen työskentelyyn. 

Olen saanut myös mahdollisuuden kirjoittaa paikallislehteen kuulumisia siitä museon arjesta, joka ei näy vierailijoille museokäyntien yhteydessä. Ilokseni saan jatkaa tätä kuulumisten jakamista myös ensi vuonna. Kirjoitukset ilmestyvät kahden kuukauden välein ja jatkuvat jälleen helmikuussa. Kirjoituksilla toivon avaavani kaikille kiinnostuneille sitä laajaa ammatillista museokenttää, jolla työskentelemme.

Päätteeksi toivotan kaikille Hyvää joulua ja Iloa alkavaan uuteen vuoteen 2024!


JK. Tammikuun rakennamme vaihtuvien puolelle uutta näyttelyä, Kari Marjo / Löydettävissä (minimalistisia valkosavitöitä, massiivisia pronssitöitä) ajalla 6.2.-21.4.2024.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti