torstai 19. tammikuuta 2023

Vaihtuvissa näyttelyissä Elämä yllättää - Arte Filos Äänekoski -ryhmä


Arte Filos Äänekoski - ryhmä, vas. Kerttu Nuuhkarinen, Liisa Hiilto, Hille Peura ja Mari Aarnipelto.
Taustalla Liisan öljymaalaus Bolivian suola-aavikolla (2012).
Kuva Tapani Pentikäinen.

Kerttu Nuuhkarinen kertoo suhteestaan taiteen tekemiseen "Intohimoni on grafiikan teko, sen haastavat monipuoliset tekniikat ja mielenkiintoiset toteutustavat. Aiheita saan ympärilläni olevista ihmisistä, luonnosta ja eläimistä sekä omien valokuvien pohjalta. Käytän myös kasveja grafiikan tekemisessä. Välillä otan perinteiset pensselit ja maalaan öljy- tai akryyliväreillä. Värit ovat minulle tärkeitä."

Liisa Hiilto avaa ajatusmaailmaansa "Eläkkeelle jäämisen uusi elämänvaihe antaa enemmän aikaa pitkäaikaiselle harrastukselleni, kuvataiteelle. Luonto, matkat ja tarinat ovat aina inspiroineet, akryyli- ja öljymaalausteni avulla haluan värittää tarinoita myös muiden nähtäväksi. Näen maailman väreissä. Haluan siirtää värejä kankaalle ja erilaisille pohjille tuottamaan positiivisia ajatuksia ja tunnelmia. Hyvän jakaminen on yksi elämänohjeistani."

Hille Peura kirjoittaa mietteitään "Miten elämä yllätti? Vastapainoksi palkkatyölle aktivoin vanhan harrastuksen, joka oli täyttänyt vapaa-ajan ja antoi moninkertaisesti uusia näkymiä siihen arkielämään, jossa olin elänyt. Uudet näkymät avasivat mahdollisuuksien maailman, vain taivas on rajana. Elämä yllätti ammatin vaihdolla. Tutkin kasvoja, ihmisen kokonaisuutta yhteistyössä kuvattavan henkilön kanssa."

Mari Aarnipelto kuvaa ajatuksiaan "Olen hilkulla valmis luokanopettaja ja taiteen sekatyöläinen. Minusta on hämmästyttävää, että monet asiat, jotka toistuvat vuodenkierron tasolla (kevään saapuminen, ensilumi) tuntuvat edelleen uusilta, yllättäviltä ja riemastuttavilta. Tutkin teoksissani arkea, luontoa ja toisin näkemistä maalaten ja piirtäen. On kiehtovaa, kuinka hyvin pienillä muutoksilla asiat voivat näyttää erilaisilta. Yllätys voi olla myös jotain odotettua."

Elämä yllättää -näyttelyssä ryhmä tutkailee erilaisia arjen muuttuvia ilmiöitä maalausten, grafiikan ja piirustusten kautta. Värien ja muotojen avulla käännellään, tutkitaan ja laajennetaan yksittäisiä hetkiä, joissa tutun ja turvallisen seasta löytyy aina jotain uutta ja hätkähdyttävää. 

Näyttely on avoinna 17.1.-12.3.2023 ti, ke, to ja su klo 12-16, pääsymaksu 5/3/0 € tai vapaasti Museokortilla. Äänekosken taidemuseo, Kuhnamontie 1, Äänekoski. Lämpimästi tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti