tiistai 9. lokakuuta 2018

Luonnonmukaista ja sen yli - Syysilottelijoiden grafiikkaa

😄😃 Taidemuseolla on herätty jälleen henkiin!  Meille se tarkoittaa uuden näyttelyn suunnittelua, rakentamista ja ovien avaamista yleisölle. Syksyn vaihtuvissa näyttelyissä esittäytyy paikallinen Syysilottelijat-ryhmä, joka tarjoaa lukumääräisesti laajimman kattauksen taidegrafiikkaa, mitä museolla on koskaan aiemmin ollut esillä.

Syysilottelijat-ryhmä syntyi vuonna 2014 Äänekosken kansalaisopiston grafiikan kurssilaisista opettajansa Emilia Tullan inspiroimana. Tulla on alan ammattilainen, sillä hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan Ammattikorkeakoulun taidegrafiikan linjalta vuonna 2011.
Syysilottelijat-ryhmään kuuluvat Jaana Hintikka, Sirkku Jormanainen, Raija Kuhanen, Niina Liimatainen ja Hillevi Peura sekä jo mainittu Emilia Tulla. Ryhmä on esittäytynyt ennen taidemuseon näyttelyä mm. Kahvila Korpussa Sumiaisissa (2014), Kahvila Cafe Picassossa Saarijärvellä (2014), Äänekosken kaupunginkirjaston Hoikkassalissa (2014) ja Wille - Olohuone ja Keittiö -tiloissa Äänekoskella (2017).

Luonnonmukaista ja sen yli tarjoilee katsottavaksi lähes 70 teosta, joiden aihepiiri kumpuaa ensisijaisesti luonnosta, luonnonmaisemasta ja eläimistä, mutta mukaan mahtuu myös henkilöhahmoja sekä sisätilakuvia.

Sirkku Jormanaisen ja Hillevi Peuran taidolla sommiteltua värigrafiikkaa.
Kuva Pekka Soininen.

Sirkku Jormanaisen ja Raija Kuhasen herkkää sävykästä grafiikkaa.
Kuva Pekka Soininen.
           
Raija Kuhasen Pinus-lintuaiheisia puupiirroksia ja väripirskahduksena Emilia Tullan Sammakkoprinssin kääntöpiiri II.
Kuva Pekka Soininen. 

Sirkku Jormanaisen, Emilia Tullan ja Hillevi Peuran tummasävyistä tunnelmointia.
Kuva Pekka Soininen.

Niina Liimataisen hienovaraista liikkeen kuvausta kuivaneulatekniikalla.
Kuva Pekka Soininen.

Jaana Hintikan Lappi-viritteistä, tunnelmoivaa grafiikkaa.
Kuva Pekka Soininen.

Luonnonmukaista ja sen yli -näyttely on avoinna Äänekosken taidemuseolla (Kuhnamontie 1, Äänekoski) 16.12.2018 saakka ti, ke, to klo 12-15 sekä su klo 12-16 (suljettu 6.12.). Pääsymaksu näyttelyyn 3/2/0 € tai vapaasti Museokortilla. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti