torstai 9. marraskuuta 2023

Avaruus ja luonto -teemaviikkoon (vko 46) osallistuminen, tervetuloa mukaan kuulolle!

Vaikka taidemuseon näyttelytoiminta onkin loppuvuoden osalta jo päättynyt (sydämellinen kiitos kaikille niille 554 kävijälle, jotka vierailivat Koskela-opiston taideaineiden opettajien viikko takaperin päättyneessä näyttelyssä!), museo osallistuu perjantaina 17.11. klo 13-14 Taidesolmussa (Taidemuseon piharakennus, Kuhnamontie 1, Äänekoski) järjestettävään Taiteen lukupiiri -esittelytilaisuuteen, joka on pikkuruinen osa Äänekosken asukasyhdistys ry:n ideoimaa Avaruus ja luonto -teemaviikkoa.

Taiteen lukupiiri on museon kehittämä konsepti, joka yhdistää kuva- ja sanataidetta. Lukupiiriin ei tarvitse valmistautua etukäteen millään tavoin, mihin lukupiiriläiset ovat olleet tyytyväisiä: "voi vain tulla mukaan, olla ja nauttia hetkestä". Lukuteokset voidaan valita yhdessä tai ne voidaan valita saatujen kirjavinkkausten pohjalta tai museolta tulleiden ehdotusten kautta. 


Avaruus ja luonto -teeman siivittämänä esittelyyn valikoitui meteorologi Seija Paasosen uusin kirjallinen teos Naiset jotka maalasivat taivaan (into, 2023). Kirja on yhdistelmä meteorologiaa ja taidehistoriaa, ehkä kuitenkin hieman enemmän meteorologin silmin kirjoitettuna. Kirja esittelee laajan kirjon naistaiteilijoita niin Suomesta kuin muualtakin maailmalta. Tunnin mittaisessa tilaisuudessa kirjasta luetaan muutamia katkelmia, jotka parhaiten sivuavat teemaviikon kiinnostavaa avaruudellista sanomaa. 

Tervetuloa siis kuulolle, perjantaina 17.11. klo 13-14. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista. Taidesolmu löytyy osoitteesta Kuhnamontie 1, Äänekoski (Taidemuseon piharakennus). Nähdään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti