torstai 9. toukokuuta 2019

Kuutosluokkien kuvataidepolku Äänekosken taidemuseolla


Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi kulttuurikasvatussuunnitelman kokouksessaan 17.5.2018. Suunnitelman mukaan kaikki Äänekosken koulujen kuudensien luokkien oppilaat tutustuvat Äänekosken taidemuseon toimintaan ja taidemuseon hallinnoimiin kokoelmiin. Suunnitelma toteutetaan osin taidemuseovierailuna, osin omilla kouluilla järjestettävänä työpajatoimintana. Suunnitelman toteutuksesta vastaa Sirpa Hasa / Koskelan Setlementti yhdessä taidemuseon henkilökunnan kanssa.

Ensimmäinen kuvataidepolku on työpajatoiminnan osalta saatu juuri päätökseen. Koulunmäen yhtenäiskoulun kuutoset vierailivat taidemuseolla, tutustuivat kokoelmista valittuihin teoksiin ja niiden pohjalta inspiroituivat tuottamaan taidetta itsevalmistamallaan cola-kynällä.


Erilaisia työvälineitä taiteen tekemiseen. Kolmionmallinen alumiiniteräinen, pajuvartinen kynä (kolmas ylhäältä) on
nopeasti kierrätysmateriaaleista valmistuva cola-kynä, jota kastetaan musteessa kuten perinteistä mustekynää.
Kuva Sirpa Hasa. 
Idea tähän hentoon piirrokseen syntyi Sirpa Hasan Kevätkannu-teoksesta. Työvälineenä itsetehty cola-kynä,
sinistä ja pinkkiä mustetta purkissa.
Kuva Sirpa Hasa.
Cola-kynä on käytössä työvälineenä ennalta-arvaamaton. Joskus se tuottaa ohutta viivaa,
joskus vahvempaa ja värikylläisempää.
Kuva Sirpa Hasa.

Kuva Marjo Ahola.

Kuutosluokkien kuvataidepolku huipentuu kaksiviikkoiseen kevätnäyttelyyn 14.-23.5.2019, jolloin oppilailla vanhempineen, ystävineen ja/tai kavereineen on mahdollisuus tutustua kaikkiin työpajoissa valmistuneihin töihin. Myös muut kuvataidepolun tuotoksista kiinnostuneet ovat tervetulleita näyttelyyn! Näyttely on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-17, näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ennen näyttelyn avautumista kaikki työt on saatava taidemuseon seinille. Yli 200 työn ripustamisessa on yllättävän paljon työtä ja tekemistä.

Inspiraation lähteenä ollut Sirpa Hasan Kevätkannu (2004) on tekniikaltaan paperibatikkia. Teos innoitti monia kuutosluokkaisia. "Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty" - Sirpan tiimin luonnossuunnitelma ripustuksesta. Kokonaisuus näyttää tosi kivalta.Sähkönsinistä ja mustaa mustetta, viivaa ja pistettä.
Kuva Marjo Ahola.


Äänekosken taidemuseo löytyy osoitteesta Kuhnamontie 1, 44100 Äänekoski. Tervetuloa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti